Webbkurs: Hitta din hållbara yrkesröst

Med kursstart 15 augusti!

Är du läraren som kämpar med röstproblem som hela tiden kommer tillbaka? Du har massor du vill lära ut till eleverna, men dålig röstkvalitet gör att du har svårt att nå ut i klassrummet? Kanske har du problem med disciplin i klassen? Blir du lätt hes eller trött i rösten?

För just dig är kursen Hitta din hållbara yrkesröst framtagen. Genom att gå utbildning är du nu på rätt väg mot en mer hållbar yrkesröst och en röstfriskare framtid!

Många av landets alla yrkesverksamma har röstkrävande yrken som sliter på rösten vilket ofta leder till röstproblem. Lärare i allmänhet och kvinnliga lärare i synnerhet är en överrepresenterade yrkesgrupp som söker vård för röstproblem. Enligt aktuell forskning är det så pass många som 18 % av lärarna som överväger att lämna yrket på grund av yrkesrelaterade röststörningar. Numera är det också vetenskapligt belagt att elevernas lärande minskar när läraren inte är röstfrisk. Med rätt kunskap, förebyggande röstträning och praktiska verktyg kan röstproblem förebyggas och avhjälpas. Det är många som har problem med rösten, men alla vet inte att det finns hjälp att få.

Kursen vänder sig till:

Alla som använder rösten mycket i sin profession, till exempel lärare, förskollärare, personal i kundkontaktcenter, föredragshållare med flera. Inga förkunskaper krävs.

Hitta din hållbara yrkesröst

Under ledning av logoped Tove Ekelund lär du känna din röst och hitta just ditt avspända röstläge så att rösten blir mer hållbar och uttrycksfull. Tove guidar dig från kursens start till dess slut. Under kursen får du verktygen att själv påverka och förändra din röst med hjälp av effektiva övningar och värdefulla tips. Du lär känna din röst och hitta just ditt avspända röstläge så att rösten blir mer hållbar och uttrycksfull. Övningarna är baserade på aktuell forskning och är enkla att utföra. Följer du tipsen och gör de övningar som just din röst behöver, ökar du direkt möjligheten till en mer välfungerande röst. Denna unika kurs ger dig allt du behöver för att röstträna på egen hand. Här får du verktygen som förändrar ditt liv. Det är bara att följa lektionerna och göra övningarna så kommer du allt närmare ditt mål. Efter genomgången kurs utfärdas ett diplom.

 

Målet med kursen är att du ska:

  • Hitta en yrkesröst som fungerar och håller. Rösten är ditt viktigaste arbetsredskap.
  • Förebygga och minska vanliga röstproblem.
  • Lära in en effektiv andningsteknik.
  • Bli medveten om hur stress och buller påverkar rösten.

 

Kurslängd:

Kursen består av 5 kursmoduler som är indelade i lektioner. Lektionerna innehåller många effektiva övningar – baserade på aktuell forskning – och enkla att utföra. Effektiv utbildningstid uppskattas till 15 timmar, men du styr själv kursens progression och gör övningarna i din takt. Du kan enkelt gå mellan de olika modulerna, från lektion till lektion, gå tillbaka och ta del av informationen eller göra övningarna igen. För att du ska få ut så mycket som möjligt av kursinnehållet blandas videoföreläsningar, informativa texter och bilder, kunskapsprov, checklistor och annat som gör det enkelt för dig att genomföra varje steg i kursen. Kursen och all dess information är tillgänglig för dig under 6 månader från och med köpdatum.

 

Kursform:

E-kurs. Digital produkt med access dygnet runt. Inga förkunskaper krävs utöver normal datorvana. Du tar del av kursmaterialet var och när du vill och det fungerar från alla datorer, läsplattor och smartphones.

 

Pris:
5 995 kr*
* Pris exkl. moms.

Under 2020 lämnas 50 % rabatt till privatpersoner på kursen Hitta din hållbara yrkesröst!
Mejla till order@logopeditjanst.se för att få rabatten.

 

Gruppbeställning? Företagsanpassad utbildning?

Kontakta utbildningsansvarig Tove Ekelund på Logopeditjänst när det är flera på arbetsplatsen som ska utbildas. Ring 0525-224 25 eller mejla till order@logopeditjanst.se
Vi har möjlighet att skräddarsy utbildningar som passar just ert behov. Vi företagsanpassningar dessutom utbildningarna med ert namn och logga så deltagarna vet vem som står bakom kursen.

 

Lycka till på din röstresa! Den börjar idag!