Föreläsning om röst och tal

Om föreläsningen
Välkommen till en inspirerande och lärorik föreläsning inriktad på röst, tal och framförande!

Allt fler uppmärksammar hur viktig en bra röst är och att den håller för de krav som ställs på den. Ibland kan man därför behöva förändra sin röst för att få större genomslagskraft eller för att låta mer behaglig. Din röstkvalitet påverkar nämligen både dig själv såväl som andra – på gott och ont. Din röst kan både inspirera, men också irritera. Då är det viktigt att veta att du kan lära dig att styra rösten så att du framstår så som du önskar.

Man kan faktiskt säga att din röst är ditt varumärke. Men gör din röst dig rättvisa? Når du fram med det du vill säga? Kanske håller du ofta föredrag/presentationer/lektioner eller deltar i många möten? Då är det betydelsefullt att du upplevs som kunnig och trovärdig i framförandet.

Det är många som har bekymmer med sin röst, men det är inte så lätt att själv ändra den. Genom att lära sig använda rösten på rätt sätt och se på den som ett arbetsverktyg som behöver tränas och hållas i form precis som kroppen i övrigt, minskar också riskerna för röstproblem. Genom röstträning kan du få en tydligare, mer stabil och uttrycksfull röst. Du vinner med andra ord mycket på att träna rösten!

Föreläsningarna hålls av legitimerade logopeder som med sin spetskompetens inom röst och tal, ger konkreta och användbara tips till en förbättrad, professionell röst. Genom föreläsningens praktiska röstövningar, upptäcker du hur just din unika röst fungerar och hur du enkelt kan träna vidare på egen hand för att utveckla den.


Målgrupp

Personer som har sin röst och sitt tal som främsta arbetsverktyg: föredragshållare, lärare, säljare, guider, poliser, ledare, advokater, präster och många flera.

Föreläsningens mål
Du lär dig använda en röst- och talteknik som hjälper dig att förbättra röstkvaliteten och utveckla en mer robust röst.

Föreläsningens längd
2 – 4 timmars föreläsning som varvas med teoretisk information, praktiska röstövningar och röstvårdstips.
Varje föreläsning skräddarsys för att passa målgruppen bäst i fråga om innehåll och tidsomfattning. Ni kan också boka tid för individuell konsultation eller röstbehandling.

Bokning
För kostnadsförslag och bokning, mejla uppgifter om gruppens storlek och andra önskemål. Kontakta oss för ytterligare detaljer kring utformningen av just er föreläsning.

Litteratur
Boken En logopeds 10 tips till en bättre röst. Ekelund T. (2018).

Det är en fördel om kursdeltagarna har köpt boken inför föreläsningen. Boken köps antingen på logopeditjanst.se, direkt på föreläsningen eller på Adlibris, Bokus med flera.
Läs mer om boken här.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Varmt välkommen till en innehållsrik föreläsning och röstträning i toppklass!