Vanliga frågor

Sidan för dig som söker svar.
Nedan hittar du ett urval av de vanligast ställda frågorna och svaren. Ytterligare information finns också under respektive rubrik på hemsidan. Om du hellre vill ha personlig kontakt så tveka inte att kontakta Logopeditjänst – antingen på telefon 0525 – 224 25 där du lämnar ett meddelande på telefonsvararen eller via hemsidans kontaktformulär så blir du kontaktad inom kort.

________________________________________________________

Hur långa är väntetiderna?
Normalt är väntetiden 1 – 3 veckor.

Behöver man ha remiss?
Nej. Logopeditjänst är en privatmottagning så du tar själv kontakt med oss för tidsbokning. Detta gäller även för KBT-behandling. Istället för att stå i långa köer i landstingets regi får du här snabbt hjälp. Utredningskostnaden betalar du själv men det är en engångsutgift och en viktig investering i dig själv eller ditt barn. Möjlighet till avbetalning finns.

Kan både barn och vuxna komma för utredning och/eller behandling?
Ja.

Hur lång tid tar en utredning?
Normalt mellan 3 – 6 timmar.

Var ligger Logopeditjänst?
Vi finns i Tanumshede en halvtimmes bilväg norr om Uddevalla. Om du åker från Göteborg tar bilresan en dryg timme. Det går också dagligen flera bussar till och från Göteborg som stannar alldeles intill Logopeditjänsts lokaler vid hållplats ”Knäm”. Om du hellre vill resa med tåg sker avstigning vid stationen ”Tanum”. Under perioden juni – september går även X2000 direkt från Stockholm och hit. Enkelt och bekvämt! Riktigt långväga resande brukar komma kvällen före och övernatta på något av ortens hotell eller vandrarhem. Efter tidsbokning skickas en bekräftelse där utförlig vägbeskrivning framgår samt förslag på boendealternativ.

Tänker du söka in till komvux/högskola/universitet? Ska du skriva Högskoleprovet?
Då är det bra att känna till att skolorna/universiteten i de allra flesta fall kräver en professionellt utförd utredning för att du ska få rätt till stöd i din undervisning. Om du skriver Högskoleprovet och sedan antas till din sökta utbildning är utredning med utlåtande/intyg mycket viktigt. Utredningarna från Logopeditjänst är därför utformade så att du direkt ska kunna lämna ditt utlåtande/intyg till skolan/universitetet så du inte förlorar dyrbar studietid.
Logopeditjänst är godkänd av Högskoleverket som intygsgivare!

Vad brukar en utredning kosta och vad ingår?
Logopeditjänst har den unika kombinationen av dels den logopediska kompetensen men också det specialpedagogiska kunnandet vilket ytterligare ökar kvaliteten på våra utredningar. Därför lämnas till alla utredningar skräddarsydda, kompletta förslag på träning och behandling, undervisningens utformning och andra kompensatoriska strategier samt förslag på lämpliga hjälpmedel som är baserade på Logopeditjänsts specialiserade kompetenser inom dessa områden. Utredningarna varierar i omfattning beroende på hur de ska användas, vilket påverkar priset. Ibland ska det till exempel förutom utlåtande/intyg om eventuell diagnos också ingå separata ansökningar om förlängd provtid för Högskoleprovet eller till Vägverket för muntligt teoriprov. Den totala kostnaden är beroende av utredningens omfattning och användning men brukar oftast ligga mellan 8 900 kronor – 14 900 kronor inklusive moms. Det finns möjlighet att efter överenskommelse dela upp betalningen på fler tillfällen.

Avbokning skall göras senast 24 timmar före besöket. För avbokning som görs senare än detta debiteras halva kostnaden.

Välkommen att boka tid!